Продукти
Каталози
Съвети
Новости
Форум
Линкове

Форма за заявка

Регистрирайте се, за да можете да поръчате някои от нашите продукти или рекламни материали.

Форум

Посетете нашия форум, за да обмените мнения с другите посетители и да научите важни за Вас неща.

Начало | Новости | TOTAL Quartz 9000 5W30 – гориво-спестяващ продукт

TOTAL Quartz 9000 5W30 – гориво-спестяващ продукт


Тестовете на новия продукт в бензинови и дизелови двигатели доказаха по безспорен начин, че той осигурява икономия на гориво средно до 4.5% (до 7% при градско движение) в сравнение с класическото масло 5W40. Разглеждайки тази икономия в рамките на една година, тя съответства на пълен резервоар гориво.


Този връх в резултатите се дължи на забележителните свойства и в най-висока степен на течливостта – плод на изследванията, проведени в лабораториите на ТОТАL.

Елексир за младост

Освен икономията на гориво, която е основна цел на производителите на автомобили, Quartz 9000 5W30 притежава и други скрити преимущества. Вискозитета на маслото позволява двигателят да бъде смазван 3 пъти по-бързо в сравнение с класическото 5W40. Маслото въздейства положително върху стартера и акумулатора, спомага за гладката работа на двигателя и значително намалява износването. Тестовете показват, че при 6000 запалвания на двигателя (броят им за около 6 години) износването в буталата и клапаните е значително под пределните норми.

Безпрецедентна работа

Напоследък е установено, че шофьорите не сменят толкова често своето масло, в сравнение с предишни години, и в тази връзка производителите на автомобили изискват смазочни материали, издръжливи на експлоатация за по-дълъг период и това обяснява по-голямата нужда от разработване на такъв продукт. Като резултат, ето нещо изключително - Quartz 9000 5W30 безпроблемно обслужва изключително дълг междусменен експлоатационен период, даже и при двигатели, подложени на тежки условия на работа.

Значим напредък в опазването на околната среда
Заедно с всички преимущества, които новото масло предлага е и това, че се намаляват емисиите на въглероден диоксид - основна причина за глобалното затопляне - със 6%. В дизеловите двигатели, тези масла могат да намалят тези емисии до 30% в сравнение с традиционните масла.


Тези подобрения са част от поетите от TOTALFINAELF ангажименти в защита на околната среда.

Тази таблица показва левовата равностойност на горивото, което ще спестите ако използвате моторно масло TOTAL Quartz 9000 5W30. Например ако изминавате 15 000км. на година и вашият автомобил харчи 10 литра на 100 км., то вашата икономия е 95 лв. (4л TOTAL Quartz 5W30 струва 57,40лв.), което е повече от сумата, която ви е необходима за смяна на вашето масло. (Направените изчисления са на база 1.40 лв. за литър бензин.)